U-6 XII: Kolláth Béla Emléktorna!

A legkisebbek „Nagy” lépése! 

 

A XII. Kolláth Béla emléktorna záró korcsoportja minden évben a legkisebbeké. Természetesen ott volt a helyünk és neveztük a 2009-s srácokat. Nagyon izgatottan várták az első igazi megmérettetésüket.  Vasárnap reggel izgő-mozgó, mosolygós, tettre kész gyermekek várták az indulást.

A csapatba olyan legények kerültek, akik még most ismerkednek a sportág alapjaival, ezért segítségül hívtuk közéjük a már rutinos játékosnak számító Nagy Ákost.

 

Nyolc csipet- csapat adta le a nevezését a tornára. Öröm volt végig nézni a sok kis focista palántán amikor a megnyitón felsorakoztak. Szemeikben ott csillogott az elszántság és akarat.

 

Két csoportra osztották őket, mi a B. csoportba kerültünk és első mérkőzésünket a Szolnoki MÁV csapata ellen játszottuk.

A MÁV-ról csak annyit, hogy nagyon nagy merítési lehetőséggel rendelkezik, erre a tornára is kényelmesen neveztek három csapatot. Mi örültünk most még az egynek is.

A kezdeti megilletődöttség után magunkra találtunk. Igaz, ehhez kellett Nagy Ákos, aki ezen a tornán a hátán vitte a csapatot. Öröm volt nézni gólerős játékát. Hét góllal letette a névjegyét már az első mérkőzésen.

 

Sc. Hirös-Ép – Szolnoki MÁV 7-3

 

Második ellenfelünk a Mészöly FS. volt. Róluk azt kell tudni, hogy a híres MTK utánpótlását adják. Ezért a kiválasztásra nagy hangsúlyt fektetnek. Sok focista palánta bontogatja náluk is a szárnyait.

 

A mérkőzésen érezhető volt a különbség, az ő javukra. Ügyesebbek, bátrabbak és gólra törőbbek voltak, mint mi.

Ettől függetlenül remekül helytálltunk és az volt a tapasztalatom, hogy a gyermekek egy meccs után is sokat léptek előre. Ami közös volt mindannyiukban, az az akarás, ami vitte őket előre. Ott azt mondtam, hogy a döntőben vissza fogunk vágni nekik.

 

Sc. Hirös-Ép – Mészöly FS. 3-6

 

Utolsó csoportmeccsünket a SZEOL SC ellen játszottuk. A tétje nem más, mint az elődöntőbe jutás volt. Ez végül egy percig sem forgott veszélyben. Nagyarányú győzelem lett a vége.

Ami örömteli volt, hogy most már más nevek is felkerültek a gólszerzők listájára. Átérezhete a gólszerzés örömét Zoli és Csabi is.

 

Sc. Hirös-Ép – SZEOL SC 8-1

 

Az elődöntőben az Orosháza várt ránk. Picit a sötétben tapogatóztunk velük szemben, de a fiúk gyorsan világossá tették számukra, hogy itt most csak MI lehetünk a győztesek.

 

Sc. Hirös-Ép – Orosháza 6-1

 

Elérkezett a döntő pillanata. A szülők egyrészt büszkén ültek le megnézni a gyermekeiket, hisz óriási teljesítményként értékelték már önmagában a döntőbe jutás tényét is. Másrészt viszont aggódtak, mert tudták, hogy a bomba erős Mészöly FS. néz velünk farkas szemet.

Ők lehet, hogy nem bíztak bennünk, de mi magunkban annál inkább. Megbeszéltük, hogy mi lehet a nyerő recept ellenük és a gyermekek a nap legösszetettebb játékával bomba meglepetésre legyőzték az esélyesebbnek hitt csapatot.

 

Ezzel kezdetét vette az örömünnep, a tánc, a nevetés! Büszkék voltunk rátok fiúk!

A nap hőse Nagy Ákos lett. Magasan a legjobb és leggólerősebb (25 rúgott gól) játékos volt a tornán.

A torna rendezői méltán honorálták teljesítményét egy különdíjjal.

Ami eredménytől függetlenül a nap pozitívuma volt, hogy egész napon át kitartott a lelkesedésük és egy percig sem volt érezhető a motiválatlanság legapróbb szikrája sem. Folyamatosan a labda körül voltak, és egytől egyig mindent beleadva focizni akartak. Ez egy emlékezetes kezdet, mely jó alapja lehet az előttünk álló időszaknak. Csak így tovább, mert innen lehet építkezni!

A siker kovácsok: Csordás Zoltán, Kiss Csaba, Erdős Rómeó, Narozsnik Tamás, Nagy Ákos

Edzők: Koós Károly, Pelikán István, Gyenes Tamás

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!