U-6 - VI. Kikelet kupa Szeged!

Hétvégén Szegeden vettünk részt a hatodik alkalommal megrendezett Kikelet Kupán. Szerencsére az időjárás kegyes volt hozzánk és egész nap szép időben focizhattak a srácok. A tornán rajtunk kívül 6 csapat vett részt : RTE, Tisza Volán fehér, Tisza Volán kék, SZEAC, Szentmiklósi Fs, Kalocsa. Mindenki játszott mindenkivel így 6 meccs várt a gyerekekre. A srácoktól ugyan azt kértem amit minden tornán, mégpedig focizzanak bátran, rúgjanak sok gólt és élvezzék a játékot. Ha labdát vesztettek akkor gyorsan támadjanak vissza és legyen nálunk a labda amennyit csak lehet. A kérteket maximálisan visszakaptam tőlük így összességében jól sikerült a torna.

A csapat tagjai: Hajnal Viktor, Nagy Ákos, Gajdos Márk, Szabó Roland, Szőke Bendegúz, Mózer Marcell

Az első mérkőzésen a Szentmiklós csapatával találkoztunk. Kicsit álmosan kezdtünk és a játékunk is kapkodó volt, látszott a srácokon, hogy régen voltak tornán. Ákos góljával vezettünk egy nullára, de amíg a gólnak örültünk már azt vettük észre, hogy az ellen fél megfordította a mérkőzést. Rendeztük a sorainkat és a második sor ki tudott egyenlíteni, de sajnos a győzelmet nem tudtuk megszerezni így az eredmény SC Hirös-Ép – Szentmiklósi Fs 2-2

Második meccsünket a Rendőr TE csapata ellen vívtuk. A győzelem kérdése az első percekben eldőlt. A gyerekek nagyszerűen fociztak. Most szinte minden bejött nekünk, az ellenfélnél szinte nem is volt a labda így a vége sima 7-0-s győzelem lett.

Harmadik alkalommal Kalocsa legjobbjai ellen léptünk pályára. Előreláthatólag ez a mérkőzés tűnt a legnehezebbnek, mert a kalocsai srácok idáig hibátlanok voltak. Idáig csak, mert a mieink ott folytatták ahol a RTE ellen abbahagyták és végig letámadva szép gólokkal győzték le az ellenfelüket. Igaz, hogy a védekezésre kevésbé koncentráltak és a Kalocsa két gólt is rúgott, de ez nem veszélyeztette a csapatot, mert mi addigra már 5 gólt lőttünk. Végeredmény: 5-2

Az utolsó két meccsünket a Tisza Volán kék és fehér csapata ellen játszottuk. A kékek ellen kicsit nehezebben indult be a góllövő gépezet, de a srácok magukra találtak és a végére szép győzelmet arattak. 5-1-re léptékék le a srácok a ,,kékeket”. A ,,fehérek” ellen pedig jött az örömfoci. Minden gyerkőc a kapuba talált és egy pillanatig sem volt kérdés, hogy ezt a meccset ki fogja megnyerni. Az ellenfél szinte nem is ért labdába. A végeredmény 10-0 lett nekünk.

Az utolsó győzelmünk azt is jelentette, hogy a srácok megnyerték a tornát és újabb aranyéremmel bővítették az éremkollekciójukat. Megérdemelten szerezték meg az első helyezést, hiszen az egy döntetlen kivételével mindenkit magabiztosan győztek le. A tornán mindenki hozzátette a magáét. Viki és Marci 5, Márkó és Ákos 8, Rolika 2, Bende pedig 3 góllal járult hozzá a szép győzelmekhez. Ákos külön kiemelném, mert egész nap szinte hiba nélkül játszott és vezére volt a csapatnak. Küzdöttek egymásért és igazi csapatként viselkedtek megint csak a gyerekek és ezt kívülről jó volt látni. Márkó lett a torna legjobb játékosa. Teljesen megérdemelten. Az eredményhirdetés után pedig fülig érő csokis szájjal fogyasztottuk el a jól megérdemelt tortánkat.  Gratulálok a csapatnak!

Találkozunk május utolsó hétvégéjén a SC Hirös-Ép kupán a Gamf pályán.

Edző: Gyenes Tamás

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!