U-6 II. XI. Kolláth Béla Emléktorna

Március 9-én vasárnap a 2008-as korosztállyal Szolnokon vettünk részt, a tizenegyedik alkalommal megrendezett Kolláth Béla Emléktornán. Nagyon várták a gyerekek ezt a napot, mert talán az eddigi legkomolyabb megmérettetés elé néztünk.  A versenyen 8 csapat vett részt, köztük egy külföldi is: Szolnoki MÁV UFC I, II ; Szanda FS I,II; MTK-Mészöly FS; Szentmiklósi FS; F.C. Dumbravita; SC Hirös-Ép

A csapatunkat az ,,A” csoportba sorsolták ahol a Szolnoki MÁV két csapata és a Szentmiklósi FS. csapata szerepelt még.

Ezen a tornán bemutatkozott a csapatba két kiskunmajsai kis srác. Velük nem nagyon találkoztak még a gyerekek, ezért még jobban várták a verseny kezdetét. Azt kértem tőlük, hogy bátran és élvezetesen focizzanak. Próbálják az edzéseken gyakoroltakat belevinni a meccsbe, cselezzenek sokat és lőjenek gólokat, hiszen mindenki a játék és a gólszerzés miatt jött. A kérteket a gyerekek végig betartották, küzdöttek minden meccsen és minden kis srác rúgott legalább egy gólt.

Az első csoportmérkőzésünket a Szolnoki MÁV UFC kettes csapatával játszottuk. Az ellenfelet kicsit sem lenézve ugrottunk bele a mérkőzésbe. A gyerekek nagyon elszántan, már az ellenfél térfelénél labdákat szerezve mutatták meg ki az úr a háznál. A végére már csak az volt a kérdés, hogy hány góllal bizonyulunk jobbnak az ellenfelünknél. Végül 10-0 arányban győzedelmeskedtünk.              

SC Hirös-Ép - Szolnoki MÁV UFC II.  10:0

Gólszerzők: Hajnal Viktor: 3, Gajdos Márk: 3, Nagy Ákos: 1, Szabó Roland: 1, Mózer Marcell: 1, Szőke Bendegúz: 1

 

A második meccsünket a Szentmiklósi FS. csapata ellen vívtuk. A srácok ugyan ott folytatták, ahol az előző meccsen abbahagyták. Egyből a kezükbe vették az irányítást és megszereztük a vezetést. Ezután sajnos Ákos nem tudott menteni egy felrúgott labdát és csak a saját kapujába bírta a labdát besegíteni. A srácok azonban, mint ha mi sem történt volna, gyorsan berámoltak még 3 gólt és 4-1 re megnyerték a mérkőzést.

SC Hirös-Ép - Szentmiklósi FS. 4:1

Gólszerzők : Hajnal Viktor:1, Gajdos Márk: 1, Mózer Marcell: 1, Nagy Ákos: 1

 

Az utolsó mérkőzésen már eredménytől függetlenül csoportelsők voltunk, de ettől függetlenül minden srác a győzelemre hajtott. Ezen a meccsen a Szolnoki MÁV UFC egyes csapata volt az ellenfél. Semmi sem jött össze a gyerekeknek. Kapkodtak, nem koncentráltak, mint ha egy kicsit elfáradtak volna. A helyzeteket sorra dolgoztuk ki, de sajnos mind kimaradt, ami megbosszulta magát és vereség lett a vége. 

Szolnoki MÁV UFC I - SC Hirös-Ép  2-1

Gólszerző: Mózer Marcell

 

A csapat így is a döntőbejutásért játszhatott, tehát ez a kis pofon még jókor is jött. A gyerekek persze nagyon elkeseredtek a vereség miatt, de sikerült velük a dolgokat megbeszélnem és újra vidáman, mosolyogva várták az elődöntőt.

A döntőbejutásért az MTK-Mészöly FS csapatán kellett túljutnunk. Nem ígérkezett könnyű feladatnak, mert az ellenfél masszívan védekező csapat képét mutatta eddig. A srácok nagy elszántsággal, küzdeni akarással bizonyították, hogy nagyon jól tudnak ők focizni, az előző meccs csak botlás volt. Végig mi irányítottuk a meccset, az MTK szinte át sem jött a térfelünkön. Gajdos Márk vezérletével, szuper játékkal nyertünk 3-1 arányban. Ezen a meccsen mindenki nagyszerűen focizott. Így a csapat döntőbe jutott és az első helyért szállt harcba.

SC Hirös-Ép - MTK-Mészöly FS 3:1

 

 

A döntőben véleményem szerint a két legerősebb csapat került be, ami csak még jobban emelte a mérkőzés színvonalát. Az ellenfelünk a hazai csapat, a Szanda FS volt. A gyerekeken már nagyon látszott a fáradtság, hiszen az ötödik meccsüket játszották. Mindenkit húzott előre a szíve, de az erejük fogytán volt. A meccs kiegyenlített volt, itt is ott is akadtak helyzetek, a vezetést mind a két csapat megszerezhette volna. Szerencsére az első gólt mi rúgtuk, de szinte azonnal egyenlített is a Szanda. Hajnal Viktornak köszönhetően újra nálunk volt az előny, de a vége előtt nem sokkal sajnos az ellenfelünk újra egalizálni tudta a mérkőzést. Így a rendes játékidő végeredménye 2-2 lett.                         

Jöhetett az idegek harca. Üres kapura rúgás félpályáról. A srácok utolsó erejüket mozgósítva, nagyon odakoncentrálva mind a három büntetőt értékesítették és mivel az ellenfélnél egy srác hibázott, így miénk lett a tornagyőzelem! Megvan az aranyérem!!! 

SC Hirös-Ép - Szanda FS 2:2 (3:2)

Gólszerzők: Hajnal Viktor: 1, Gajdos Márk: 1, Büntetőrúgók: Szőke Bendegúz, Hajnal Viktor és Gajdos Márk

 

Az aranyérem és a kupa átvétele után még egy nagy öröm ért bennünket, mert Gajdos Márkot választották a torna legjobb játékosának. Teljesen megérdemelten vehette át a szobrocskáját. Szeretnék külön gratulálni Szabó Rolikának, aki megrúgta élete első tornán szerzett gólját. Öröm volt látni azt a boldogságot az arcán.

A srácok nagyon kitettek magukért. Örülök, hogy Bende és Marci személyében találtunk két óriási segítséget a csapat számára. Remélem sok tornára tudnak még minket elkísérni. Mindenkit egyesével nem emelnék ki. Megint csapatként voltak nagyon jók a srácok. Kezd kialakulni egy egység köztük, ezt abból is lehet látni, hogy mikor nincs meccs, sülve főve együtt vannak, nem pedig mindenki anyuka nyakában lóg a másikkal egy szót sem beszélve. Ez még boldogabbá tesz. A torna a célját újra elérte, hiszen mindenki sokat tudott játszani és mindenki egy újabb élménnyel gazdagodott. Szép volt fiúk! Gratulálok!

Edző: Gyenes Tamás

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!