International Children's Games Dél-Korea

International Children's Games Dél-Korea 2012

 

2012 júliusában  Ázsiában rendezték meg a 15 éves korosztálynak a gyermekolimpiát.

Városunkat a focisták és a röplabdások képviselhették.

Nagy megtiszteltésnek tartja az egyesületünk, hogy évek óta általunk delegált gyermekek alkotják a foci csapatot.

A mérkőzések kispályás játékszabályok szerint zajlanak, így nyolc gyermek készülhetett erre a különleges útra, kalandra.

A célunk a legjobb négy közzé jutás volt.

Szerencsére a srácok is partnerek voltak és szabadságukat feláldozva edzettek nap mint nap, készülve erre az ázsiai tornára. Felmérték jelentőségét, hogy hazánkat, városunkat képviselhetik.  A csapat gerincét a 2008-as évben megrendezett Göteborgi Torna ezüstös srácai alkották.

Izgalmas, de nagyon hosszú repülőút végén érkeztünk meg a Daeguba. A szállás elfoglalása után a pihenésé volt a főszerep. 24 órás repülőút mindenkiből sok energiát kivett.

Másnap a technikai értekezleten megtörtént a sorsolás. Mi öt csapatos csoportba kerültünk. Ellenfeleink lettek Athén, Kathmandu, Hadera, Hyderabad.

Az első edzésünkön kiderült, hogy a legnagyobb ellenfelünk a monszun klíma legyőzése lesz.

A 90%-os páratartalom szokatlan az európai embernek. Szerencsére jól alkalmazkodtak a srácok ehhez is.

Az első mérkőzésünket Athén ellen játszottuk. Idegesen, kapkodva kezdődött a meccs. A játékunkba olykor bosszantó hibák csúsztak. Az athéni csapatnál volt egy kiemelkedő játékos, akit nehezen tudtuk semlegesíteni. Nagy nehezen azért beindult a gólgyártás és 4-1-es magabiztos vezetéssel érkeztünk a mérkőzés hajrájához. Ekkor jött a rövidzárlat és kettő perc alatt kaptunk két gólt. Szerencsére az egyenlítés elmaradt. Így győzelemmel zártuk első találkozónkat.

A második mérkőzésünk elmaradt, mert a nepáli( Kathumandu) csapat eltévedt és nem érkeztek meg a kezdő sípszóra.

A harmadik ellenfelünk az indiai csapat volt, Hyderabadból. Őket láttuk játszani és éreztük, hogy ellenük kötelező a győzelem. Ezt a fiúk is átérezték és 18 góllal terheltük a hálójukat. Bravúrosra sikeredett a győzelem!!!

Az utolsó meccsünk előtt már csak az volt a kérdés, hogy csoport elsőként jutunk e tovább.

Az izraeli csapatnak is volt még esélye a továbbjutásra. Ezért izgalmas volt a meccs eleje. Lelkesedésüket jó időben lőtt gólokkal tompítottuk.

Így a torna legjobb játékát bemutatva 7:0-ra diadalmaskodtunk Hadera ellen.

Ezzel a csoportot magabiztosan 32-3-as gólaránnyal megnyertük és jutottunk a legjobb nyolc csapat közzé.

 

A negyed döntőben egy Orosz nemzetiségű Tula nevű város fiai vártak ránk. Sajnos a szervezők nem álltak a helyzet magaslatán és ezt a mérkőzést váratlanul előrébb hozták egy nappal. A nagy arányú győzelmek segítettek át minket a kezdeti meglepődésen, míg az orosz csapat vesztes mérkőzéssel a  - hátuk mögött - lépett a pályára.

Támadólag léptünk a meccs elején és ez nem tetszett az oroszoknak. Sok helyzetet alakítottunk ki és uraltuk a játékot. Ők maximálisan csak egy-egy kontrában bíztak. Az első félidőben nem sikerült a kapujukba találnunk, de a  második játékrészt azonnal góllal nyitottuk. Hittem benne, hogy még egy találattal már a meccset is megnyerhetjük. 

A labdarúgás örök törvénye bejött: a sok kihahyott helyzet megbosszulta magát és egy ellentámadás során szabadrúgáshoz jutott ellenfelünk. Az ide-oda pattogó labda végül a hálónkban landolt. 

A potya gól felhozta őket és döntetlenre kihozták a meccset,  hosszabítás következett. A srácok nagyon elfáradtak és egyre kevesebb volt a játék és a helyzet amiből gólt szerezhettünk volna. Így döntés itt nem született, következtek a büntetők. Az 5 végrahajtónk közzül hárman nem tudták berúgni a labdát, így nagy bánatunkra kiestünk a kupából.

Ezzel az eredménnyel az ötödik helyen végeztünk. 

20 csapatos tornán úgy gondolom, ez nem rossz eredmény, de a vitt tudás nem tükrözi a valóságot. Tudásunk. s hozzáállásunk alapján jobb helyre vártam a fiúkat.

Sajnos most a szerencse kicsit elpártolt...

 

A csapat tagjai: Verebélyi Bence, Molnár Edvárd, Marozsi Gábor, Marsa Levente, Kadosa Zsolt, Simon Dominik, Maczelka Gábor, Máté Zsolt

Edző: Koós Károly

 

 

 

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!