U8 - Adidas 4 Sport Cup!

A 2006-s korosztály először készülődött nemzetközi megméretetésre. Eperjesre utaztunk az Adidas 4 Sport Cup-ra. Ez az egyik legrangosabb utánpótlás kupa. A fiúk számolták a napokat indulásig és lelkesen készülődtek a tornára. Eljött a nagy nap és elindultunk az ismeretlenbe. Végig jó hangulatban utaztunk, a buszvezetőnk is rendkívül rugalmas és türelmes volt a csoporttal. Megérkezésünk után elfoglaltuk a szállásunkat. A torna számunkra csak szombaton kezdődött. Ezt kihasználva elmentünk a helyi élményfürdőbe. Mindenkinek jól esett az utazás után egy kis lazítás.

Szombaton reggel útjára indult a labda. Időben megérkeztünk a sportcsarnokba. Fontos volt, hogy a srácok nézzenek mérkőzést. Tapasztalják, hogy az eltérő szabályok miatt, milyen megoldásokat kell majd alkalmazniuk.

Olyan jól sikerült a tapasztalat szerzés, hogy első mérkőzésünket lehengerlő játékkal nyertük meg.

MOSP Bialystok csapata Lengyelországból érkezett. A nagyarányú győzelmünk ellenére megállapítottuk, hogy jó csapat ellen értünk el kiváló eredményt.

Sc.Hirös-Ép -  MOSP Bialystok  8:0

Második ellenfelünk a Szlovák FC. Lokomotíva Kosice volt.

A fiúk rendkívüli akarással kezdték a játékot. Talán e miatt kissé görcsössé vált a játékunk. Kapkodás, türelmetlenség miatt szinte csak kapura lövésből állt a játékunk. Ez nem is lett volna rossz, csak a baj ott volt, hogy nem volt előkészítve, ezért rendre célt tévesztettük. Így is sikerült négyszer mattolni ellenfelünk kapusát.

Sc.Hirös-Ép - FK. Junior Kosice 4:0

Ezután megebédeltünk és megnéztük a látványos megnyitót. A srácoknak nagyon tetszett  a színvonalas show műsor. Folytatás délután.

Az Ukrán SJFSSOR Uzhgorod is győzelem után várta a mérkőzést. Szerencsére a fiúk ott folytatták ahol délelőtt abba hagyták. Tetszetős játékkal sikerült magabiztosan nyernünk. Azt megjegyezném, hogy az eredmények csalókák. Annak ellenére, hogy magabiztosan győztünk minden labdáért, sikeres párharcért és gólért maximális erő bedobásra kényszerítették a csapatot.

Sc.Hirös-Ép - SJFSSOR Uzhgorod 5:1

Folytatás vasárnap. A 25 perces mérkőzések kellő energiát felemésztettek, nem volt gond az esti lefekvéssel.

Másnap délelőtt papíron könnyebb ellenfél ígérkezett. Ők idáig minden mérkőzésüket elveszítették. Ettől függetlenül nagyon komolyan vettük a meccset. A fiúk csodálatosan játszottak és tényleg szinte minden mozdulatukon érződött, hogy élvezik a focit.

Sc.Hirös-Ép - FC. Lokomotíva Kosice 13:0

Folytatás délután, addig városnézés szerepelt a programba. Eperjes nagyon szép város, csodálatos épületekkel, templomokkal.

Szintén egy Szlovák csapat várt ránk. FAMT Presov hullámzó teljesítményt nyújtott ezen a tornán. Ellenünk nagyon motiváltak voltak. Mi pedig újra a csapkodó, türelmetlen arcunkat mutattuk. Nem volt igazi vezéregyénisége a csapatnak és e miatt akadozott a játékunk. Végül nagy csatában 3:1 győztünk.

Sc.Hirös-Ép - FAMT Presov 3:1

A csoport utolsó mérkőzése előtt az már eldőlt, hogy mi megnyertük a hét csapatból álló csoportunkat.

Az Ukrán FC. Obolon Kiev ellen a presztízsünk volt a tét.

A csapat volt annyira önérzetes, hogy megmutatta, hogy nem véletlenül jutottunk idáig.

Ügyes megoldások végén, tetszetős gólokat rúgtunk. A 7:3-s végeredmény reális volt. Nagy volt az öröm, mert ezzel a teljesítménnyel a legjobb négy csapat közzé jutottunk.

Sc.Hirös-Ép - FC. Obolon Kiev 7:3

Folytatás hétfőn az elődöntőben. Nagyon nehéz ellenfél várt ránk. Volt időnk elemezni a játékukat. Annak ellenére, hogy csak második helyen jutottak tovább a csoportjukból, bomba erősnek tűntek.

Ezt igazolta a mérkőzés is. Hatalmas különbség volt a két csapat között. Mind gondolkodásban, technikailag és taktikailag is. Nem volt esélyünk. Nagyarányú vereségünk intő jel. Ha most ekkora a különbség, akkor mi lesz évek múlva?

Sc.Hirös-Ép - SDUSSHOR Smena Kiev 0:7

Ezzel eldőlt, hogy a harmadik helyért játszunk. A fiúk megértették, hogy így is rendkívül szép eredményt értek el, de ahhoz, hogy éremmel térjünk haza még egy meccset nyernünk kell.

A harmadik helyért újra a Lengyel csapat ellen játszottunk. Motivált volt a csapat és a meccs elejétől érződött, hogy mi nem adjuk át a bronzérmet ellenfelünknek. Magabiztos győzelem után elkezdődött az önfeledt ünneplés!

Sc.Hirös-Ép -  MOSP Bialystok  5:0

Csapat tagjai: Jelen Bence, Makádi Martin – Kapusok

Sallai Dániel, Kern Martin, Fleig Áron, Kárpáti Ákos, Pintér Marcell, Hajnal Norbert, Szabados Levente – Mezőnyjátékosok

Edző: Koós Károly

Elnök: Kertész Zoltán

A tornán mindenki kitett magáért és jelenlegi felkészültségéhez képest megfelelő játék lehetőséget kapott.

Voltak kiemelkedő teljesítmények:

Sallai Dániel 15 gól, Kern Martin 12 gól, Fleig Áron 9 góllal vitte a hátán a csapatot.

Jelen Bence kapus teljesítménye érdemel dicséretet.

Kárpáti Ákos és Pintér Marcell kiemelkedő, önfeláldozó játéka kellett a győzelmekhez.

Makádi Martin kapusként, Hajnal Norbert és Szabados Levente mezőny játékosként mutatott jó teljesítményt.

Gratulálunk a srácoknak a kiemelkedő teljesítményért. Nagyon büszkék vagyunk rátok. Kertész Zoli bá külön jutalmazta a fiúkat a győztes meccsekért.

A szülőknek pedig dicséret a fergeteges szurkolásért. Sokszor olyan érzésünk volt, mintha több ezer néző előtt játszottunk volna.

Úgy gondolom, mindenkinek csodálatos életre szóló élményt adott ez a néhány nap Eperjesen.

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!