Felnőtt futball

Évértékelő Kovrig Ákos vezetőedzővel

megyei,kovrig

A hetedik helyen zárta az őszt története első Megyei II. osztályú szezonjában az SC Hírös-Ép együttese. A feljutást követően az alapozást már Kovrig Ákos vezényletével kezdték meg a srácok, aki játékosként is szerepet vállal a csapat eredményességéből. A vezetőedzőt kértük, hogy értékelje a mögöttünk álló közel félévet.

Visszatekintve az elmúlt néhány hónapra, jó döntés volt elvállalni ezt a megbízatást?
A nyáron kialakult helyzetben, amikor Kurucsai Milánt pótolnunk kellett, akkor próbáltunk edzőt találni a helyére, de sajnos nem voltunk könnyű helyzetben. Ezek fényében az elnök úr, Kertész Zoltán felajánlotta az első csapat szakmai vezetését Kemenes Györggyel karöltve, és számunkra nem is volt kérdés a válasz. Egy ütőképes, mindenki ellen eséllyel fellépő csapat kialakítása volt és lesz is a célunk, és utólag visszatekintve egyáltalán nem bántam meg, hogy belevágtam ebbe a feladatba.

Mennyire reális az a pozíció, amit jelenleg a csapat elfoglal a tabellán, és van-e reális esély komolyabb célokért küzdeni tavasszal?
A szezon előtt az 5-8. helyig pozícionáltuk be a csapat erejét, amiből a félév zárásakor a 7. helyet szereztük meg. Sok szerencsés meccsünk is volt, a 27 megszerzett pont véleményem szerint jónak tekinthető, és ha ugyanezzel az elszántsággal dolgozunk, a tavasszal is, illetve sikerül igazolnunk pár minőségi fiatal játékost, akkor egy-két lépcsőfokot akár előre is lépkedhetünk a tabellán. Nem tartozunk a legtehetősebb Megye II-es csapatok közé, de igyekszünk ezt a versenyhátrányt szakmaisággal, szívvel, odaadással eltűntetni.

Igazolásokat tervezel-e, vagy pedig a rendelkezésre álló játékosállomány megfelelő a célok teljesítéséhez?
Mint említettem, terveink szerint minden csapatrészben kívánunk erősíteni, a tárgyalások megkezdődtek, zajlanak, bízom benne, hogy sikerrel járunk majd. Van olyan, akiről tudjuk, hogy csak nyártól csatlakozhat leghamarabb hozzánk, de reményeink szerint 4-5 játékossal bővülünk januártól.

Lantos Henrik személyében van egy játékosunk, aki a gólkirályi címért is versenyben van, azonban a gárda góltermése elmarad a riválisokétól. Mely játékelemekben kell a leginkább előrelépnünk tavasszal?
A kapusteljesítményünk jónak ítélhető, hiszen Ordasi a mutatott játékával igazolta, hogy magasabb osztályban is megállná a helyét, a csapatvédekezés jónak titulálható. Az egyik legnagyobb gondot a labdaszerzések után a támadásba történő átmenet fázisában látom, ez még nem működik azon a szinten, ahogy azt elképzeltem. A támadójáték pedig összekapcsolódik az előbb említett problémával, így azt remélem, hogyha gyorsabban építjük fel a támadásainkat, akkor sokkal eredményesebbek leszünk az ellenfelek kapui előtt.

Az utánpótlás korosztályok kapcsán érezhető-e bármi változás a felnőtt csapat osztályváltása kapcsán?
Egyelőre nem tapasztalunk kardinális változást, de ez majd akkor fog látványossá válni, amikor a 2006-os születésű korosztály eléri annak az öt éves projektnek a végét, amelyet követően - az addigra reményeink szerint - Megye I-es felnőtt csapatba be tudjuk építeni nagy részüket, és a nálunk pallérozódó fiatalok egy felnőtt bajnokságban is meg tudják mutatni magukat.

Milyen az együttműködés az ifjúsági csapatot részünkre biztosító UFC-vel?
A kommunikáció zajlik a két egyesület között, jó az együttműködés, és részünkről továbbra is bízunk a hosszútávú együttműködésben.

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Vereség Hartán


Továbbra sem megy idegenben felnőtt vármegye…